Over ons

 Cantate

Gemengd koor - Erps-Kwerps

 

CANTATE is een gemengd meerstemmig volwassenenkoor dat werd opgericht in 1974 door Constant Meeus. Het koor groeide uit het plaatselijke jeugdkoor dat in 1964 werd opgericht door M. Th. Van Ruys-

kensvelde. Constant leidde het koor tot september 1996. Vanaf dan is Hilde De Coster dirigent van Cantate.

 

Cantate is een feitelijke vereniging en is aangesloten bij de vzw Koor&Stem.

 

Het koor is een enthousiaste groep die weet dat door samen zingen en muziek maken een echte, hechte vriendschap kan groeien.

 

Cantate is polyvalent. Het koor luistert enerzijds officiële evenementen, faits divers, kerstmarkten, … op

en geeft ook profane concerten waarbij we tonen dat we verschillende muziekgenres aankunnen.

Anderzijds verzorgt het koor de muzikale omlijstingen van missen op hoogdagen, huwelijksvieringen, …

Om de 2 à 3 jaar organiseert Cantate een eigen concert. Ook samenwerking met andere koren en muziek-ensembles vindt plaats.

 

Cantate treedt op in binnen- en buitenland. In Praag behaalden we brons bij het Internationaal Concours voor de Petr Eben prijs. In Berlijn werd het zilver in de Berliner Philharmoniker en in Dresden zongen we in de prachtig gerestaureerde Frauenkirche.

 

 

Tijdens de wekelijkse repetities op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in de kerk van Erps wordt, met plezier voor het zingen, eveneens gewerkt aan technieken rond goede zanghouding, stem-plaatsing, articulatie, vertolking, enz.

De goede akoestiek van de kerk zorgt er voor dat we optimaal kunnen oefenen.

Buiten de wekelijkse repetities trachten we onze technische vaardigheden te verbeteren door deel te nemen aan concours en koortreffen.

 

Repeteren is soms hard werken, maar de spanning bij het voorbereiden van een concert, het samen zingen, het proeven van verschillende muziekgenres, samen op reis, genieten van het jaarlijks etentje, ... dit alles houdt onze harten jong.

 

 

© Gemengd koor 'Cantate' Erps-Kwerps

Website Builder One.com

Laatste aanpassingen: 8 juni 2019

                                

                                

SiteLock